Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-08@08:10:45 GMT

تعمیرات اساسی در گرمای نفس‌گیر ۵۰ درجه

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۴۷۳۲

تعمیرات اساسی در گرمای نفس‌گیر ۵۰ درجه

 تعمیرات اساسی در بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت کشور در حال انجام است؛ تعمیراتی که در فواصل مختلف و با برنامه‌ریزی برای ثبات و امنیت هرچه بیشتر تولید، انجام می‌شود. با توجه به تکلیف شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در زمینه افزایش تولید، اهمیت امنیت پایدار در تأسیسات مختلف آن به‌عنوان بزرگترین شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران بیش از پیش نمایان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به آن دلیل که این شرکت با ۴۵ میدان و ۶۵ مخزن هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گسترهای افزون بر ۷۰ هزار کیلومترمربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید می‌کند و در این قلمرو وسیع نفتی، میدان‌های بزرگی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، کرنج، پارسی و بیبی حکیمه قرار دارند. ناگفته نماند که این عملیات مهم تعمیراتی از سوی کارکنان مدیریت تعمیرات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در شرایط سخت هوای خوزستان و گرمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد، گرد و خاک خفه‌کننده که بسیاری از سازمان‌ها را تعطیل می‌کند، بدون هیچ توقفی در حال انجام است. ماشاءالله فتاحی‌نیا، مدیر تعمیرات تجهیزات و تأسیسات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در گفت‌وگو با هفته‌نامه «مشعل» به اهمیت و ضرورت تعمیرات اساسی که در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در حال انجام است، پرداخته که در ادامه می‌آید.

تعمیرات اساسی در این شرکت شامل چه اقدام‌هایی است؟

فعالیت تعمیرات اساسی، شامل بررسی مستندات، مانند فهرست قطعات یدکی، دوره عمر قطعات، فاصله زمانی بازرسی‌ها، فاصله زمانی تعمیرات ادواری، کدگذاری قطعات یدکی و مانند این موارد است.

هرکدام از بخش‌هایی که تعمیرات آنها در حال انجام است، چه پیشرفتی دارد و چشم‌انداز پایان آن را بفرمایید؟

تمامی تأسیسات، تجهیزات و ماشین‌آلات فرایندی مناطق نفت‌خیز جنوب، دارای برنامه‌ریزی تعمیراتی سالانه بوده و در هر مقطع زمانی، مطابق برنامه بخشی از کارهای تعمیرات اساسی در حال انجام است.

این برنامه‌ریزی بر چه مبنایی انجام می‌شود؟

این برنامه‌ریزی بر اساس محدودیت‌های منطقه‌ای، نوع تولید نفت، فصل گرم و سرد سال، قابلیت اطمینان به تجهیز، اثرگذاری تجهیز در میزان تولید و... برنامه‌ریزی شده و مدیریت تعمیرات به‌عنوان مجری، مطابق برنامه‌ریزی نسبت به اجرا اقدام می‌کند.

هم‌اکنون چه میزان از تأسیسات در حال تعمیرات اساسی هستند؟

هم‌اکنون حدود ۳۰ تجهیز ثابت و ۲۵ تجهیز دوار در حال تعمیر است.

اهمیت تعمیرات اساسی چیست و چه اهدافی در تعمیرات پیشرو پیش‌بینی شده است؟

اهمیت تعمیرات اساسی به منظور جلوگیری از توقف‌های ناخواسته است. می‌دانید که روش تولید ما روش تولید پیوسته است؛ بر این اساس، توقف کار ناگهانی (Break Down) می‌تواند افزون بر خسارت قابل توجه به تجهیز و افزایش مدت زمان تعمیرات، خسارت عدم نفع تولید در زمان خارج از سرویس بودن را نیز در پی داشته باشد. به همین دلیل هدف، ایجاد سیستم تولید پیوسته با قابلیت اطمینان بالاست تا میزان توقف‌های ناخواسته به حداقل ممکن برسد.

مشخصا در تعمیرات اساسی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب چه فعالیت‌هایی انجام می‌شود و کارکنان با چه سختی‌هایی روبه‌رو هستند؟

نخستین قدم، بررسی اقدام‌های تعمیراتی دوره قبل است. سپس بررسی وضع تأمین کالای سفارش‌گذاری شده قبل و مورد نیاز برای تعمیرات اساسی بوده و به ترتیب هماهنگی با سازمان‌های ذیربط مانند نظارت بر تولید، برنامه‌ریزی نگهداری تعمیرات، بودجه و کنترل هزینه‌ها، امور حقوقی و قراردادها و ... است که هر یک از هماهنگی‌ها، ممکن است ما را به فرآیندهای دیگری هدایت کند.

البته می‌دانید که تعمیرات اساسی، فعالیت‌های زیادی را در بر می‌گیرد و نیاز به همراهی سازمان‌های متعددی مانند مدیریت تدارکات و امور کالا، امور حقوقی و قراردادها، امور مالی، شرکت بهره‌بردار و نظارت بر تولید دارد. به عبارت دیگر، فعالیت‌های هماهنگ سازمان‌های پشتیبان می‌تواند سختی کار در سایت و شرایط سخت جوی را کاهش دهد.

در مجموع چه تعداد نیروی انسانی در این تعمیرات نقش دارند و پیش‌بینی از نفر- ساعت نیروی انسانی در مجموع این فعالیت‌ها چیست؟

نیروی انسانی در فعالیت‌های تعمیرات اساسی به شکل‌های متفاوتی حضور فعال داشته که می‌توان آن را به نیروی انسانی مستقیم و غیرمستقیم و همچنین نیروی انسانی پیمانکار و نیروی انسانی شرکت تفکیک کرد. بنابراین هر کار تعمیراتی بر اساس حجم کار و مدت زمان ترخیص تجهیز برای انجام تعمیرات اساسی و تعداد نیروی انسانی مشخصی برنامه‌ریزی می‌شود. گاهی ممکن است پنج نفر یک کار تعمیرات اساسی را انجام دهند و گاهی نیز ممکن است ۲۵۰ نفر یک کار تعمیرات اساسی را اجرا کنند.

تعمیرات اساسی چه تأثیری بر تولید دارد؟ آیا پس از تعمیرات از سوی ستاد نفت‌خیز هم نظارتی بر آن می‌شود؟

تعمیرات اساسی به دو دلیل به تولید مرتبط می‌شود. اول اینکه ممکن است بر اثر خرابی تجهیز (Failure)، تعمیرات اساسی شروع شود که در این صورت، کاهش تولید رخ خواهد داد و تعمیرات اساسی می‌تواند دوباره آن دستگاه یا تجهیز را به چرخه تولید بازگرداند و کاهش تولید رخ دهد. دوم اینکه اجرای تعمیرات اساسی، قابلیت اطمینان به تجهیز و تأسیسات را افزایش می‌دهد. بنابراین مدیران می‌توانند بر اساس قابلیت اطمینان وضع دستگاه‌ها تعهد تولید بدهند و برای آینده برنامه‌ریزی کنند.

آیا شاهد ثبت رکورد خاصی در طول این دوره از تعمیرات اساسی بوده یا خواهیم بود؟

کارکنان تعمیرات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، افزون بر توانمندی، باهوشی، ازخودگذشتگی و ایثارگری عاشق کار خود هستند و هر وقت احساس کنند برای اجرای تعمیرات اساسی، به تلاش و کوشش مضاعف نیاز است و این تلاش سبب جلوگیری از ضرر و زیان می‌شود، با تمام وجود خدمت می‌کنند که این تلاش می‌تواند رکورد جدیدی را ثبت کند. به‌عنوان نمونه در نوروز ۱۴۰۱، کارکنان عملیاتی این مدیریت، برای اجرای تعمیرات اساسی کارخانه شیرین‌سازی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون، در تمام ایام تعطیلات نوروز سرکار حاضر بودند و موفق شدند کار را هشت روز زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده خاتمه دهند.

از سختی کار کارکنان در طول این فعالیت‌ها بگویید که با توجه به بدی آب و هوا، گرما و حتی در طول روزهای تعطیل هم فعالیت آنها ادامه دارد و توقف‌ناپذیر است.

کارکنان مدیریت تعمیرات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، علاقه‌مند به کارشان هستند و این عامل سبب تلاش و کوشش آنها در اجرای تعمیرات اساسی می‌شود. شرایط سخت هوای خوزستان بر کسی پوشیده نیست؛ گرمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد و گرد و خاک خفه‌کننده که بسیاری از سازمان‌ها را تعطیل می‌کند؛ اما کارکنان تعمیرات در این استان، با حداقل امکانات در اجرای تعمیرات اساسی فعالیت می‌کنند.

اگر توضیح یا ناگفته‌های هست، بفرمایید.

باید این نکته را هم مورد اشاره قرار دهم که کار عملیاتی به دو دسته تقسیم می‌شود: نخست، فعالیت‌های عملیاتی در محیط بسته و مطمئن و دوم کار عملیاتی در محیط باز و نامطمئن. کارکنان تعمیراتی این مدیریت در شرایط محیط باز و نامطمئن، کار تعمیراتی را انجام می‌دهند. از این‌رو انتظار داریم قانون‌گذاران امتیازی خاص را برای تلاش بی‌وقفه کارکنان تعمیرات در شرایط نامناسب لحاظ کنند.

منبع: مشعل

منبع: شانا

کلیدواژه: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تعمیرات اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" (زهپاد) شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دورگ (زهپاد) شدند.

امروزه انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان دراین وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را همچنان نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت‌ هستندکه با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" با اختصار فارسی "زهپاد" شناخته می‌شوند.

زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادرند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. «جهان صنعت جنوب»، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال 1394 در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.

سید میلاد فیاضی؛ مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان‌ صنعت‌ جنوب ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولاً تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این مسئله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی طراحی و ساخته شد

فیاضی می‌گوید: این‌دست‌ ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد‌ برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی درباره عمق کاربری این ربات‌ها می‌گوید: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق 150 متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق 400 متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق 400 متر مد نظر ماست.

این شرکت دانش‌بنیان، ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.

فیاضی در این‌ خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و... به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

وی گفت: محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و "ویرا" نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود 70 سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استخرهای شنا در آذربایجان شرقی نیازمند بازسازی اساسی هستند
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • گردهمایی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • الزام رعایت ملاحظات ایمنی و اچ‌اس‌ئی هنگام تعمیرات نیروگاه ها
  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • لیست کارگاه خوب تعمیر مبل زیر نظر اتحادیه در تهران
  • واحد سیار فرآورشی آزادگان جنوبی تعمیر شد
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت